Het koor organiseert zelf optredens in en buiten Hamme, zoals een aperitief- of koffieconcert en doet mee aan projecten met andere koren.

Op uitnodiging zorgt Cantamabile voor de muzikale omlijsting van een academische zitting, artiesten mis, huwelijksviering of uitvaart.

Cantamabile hecht belang aan zijn sociale functie en treedt graag op in een kliniek, woonzorgcentrum of gevangenis. 

Af en toe begeeft Cantamabile zich aan het grotere koorwerk. Het Requiem van Gabriël Fauré (1999 en 2002), het Gloria van Vivaldi (3 uitvoeringen in 2000), het concert met werken van de jonge Mozart in het kader van het Mozartjaar 2005 en de vertolking van schitterende koormuziek aan het Hof van Dresden (2008) waren een onvergetelijke belevenis. Daarnaast blijft Kerstmis een onuitputtelijke bron van musiceervreugde. Driemaal was er een kerstconcert ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’. Samen met Viva Voce uit Dendermonde bracht Cantamabile in 2008, 2013 en 2016 grotere koormuziek rond Kerstmis. In samenwerking met andere koren bracht Cantamabile een kerstconcert in 2018 en 2019, telkens voor een goed doel.

Twintig jaar koorleven werd in 2012 gevierd met onder meer de succesrijke opvoering van de madrigalenkomedie ‘Barca di Venezia per Padova’ van Adriano Banchieri (1605).

In 2017 vierde Cantamabile zijn zilveren jubileum met een ‘Revue 25’ (terugblik op het koorrepertorium), een jubileummis in de Sint – Pietersbandenkerk, een ‘Bateau Chantant’ op de Schelde en met het jubileumconcert ‘Danserijen’ op 19 november in de Heilig – Hartkerk te Hamme, samen met het Modern Barock Ensemble uit Sint – Niklaas en een voordracht van Jo Noreille.

In het provinciaal koorzangtornooi van 2014 werd Cantamabile bevestigd in de tweede afdeling. 

In 2022 – 2023 viert Cantamabile zijn 30 jaar bestaan met onder meer een jubileumconcert op zaterdag 07 oktober 2023 om 19 uur in de Heilig – Hartkerk, gevolgd door een receptie in de Zouaaf. Op het programma staat onder andere het Gloria van A. Vivaldi.