Gemengd koor

Cantamabile

Hamme

 

Welkom
Wie zijn we
Werking
Komende activiteiten
Voorbije activiteiten
Nieuwe leden
Contactpersonen
Ledenpagina
Repertoire
Links

ERIKA BUDAI

 

En van de zeldzame vrouwelijke componisten in het Cantamabile-repertorium is Erika Budai (Tienen, 1966). Ze studeerde Latijn-Wiskunde en combineerde haar humaniorastudies met notenleer, harmonie, viool en piano aan de muziekacademie van haar geboorteplaats. Op haar achttiende behaalde zij voor piano de stadsmedaille en tevens de Regeringsmedaille met grootste onderscheiding. Aan het Lemmensinstituut te Leuven kreeg zij notenleer, piano, dwarsfluit en zang. Zij rondde haar schoolse opleiding af met harmonie, contrapunt en compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, bij Ludo Claesen en Piet Swerts.

Erika Budai, telg van een Hongaarse muzikale familie, is geworteld in de koormuziek. Het Omroepkoor van de VRT, het Jeugdkoor Calliope van Sabine Haenebalcke en voor het Vokaal Kwartet Cassiopeia behoorden reeds tot haar opdrachtgevers. Sedert 1995 is zij leerkracht notenleer en muziekgeschiedenis aan de Muziekacademie van Aalst, Mechelen en Sint-Pieters-Woluwe Sinds 1998 wordt zij als jurylid gevraagd op het Internationale Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt en op provinciale koor- en compositiewedstrijden.

Je vindt van haar zowel religieuze als profane koormuziek. Een jeugdwerk is de plechtig feestelijke Missa Passchalis voor vijfstemmig gemengd koor. Enkele bekende profane werken: Mosselen op z'n Brussels (voor vrouwen- en kinderstemmen), De bello Gallico en The Chocolate Factory. En van haar hand is ook het gelegenheidswerk Carolus Imperator, waarvan het Gents Madrigaalkoor in Mechelen de creatie mocht brengen in het Keizer-Kareljaar 2000. Het glazen Narrenschip (2000) omvat negen miniaturen voor gemengd koor, op negen minder bekende gedichten van Paul van Ostaijen. Deze titel werd door de componiste zelf bepaald, verwijzend naar een pittoresk schilderij van de Nederlandse schilder Jeroen Bosch.

 

Klik hier om terug te gaan naar Repertoire.

Copyright 2017    Gemengd Koor Cantamabile Hamme