Gemengd koor

Cantamabile

Hamme

 

Welkom
Wie zijn we
Werking
Komende activiteiten
Voorbije activiteiten
Nieuwe leden
Contactpersonen
Ledenpagina
Repertoire
Links

LUDO CLAESEN (Genk °1956): componist, docent en dirigent.  

Ludo Claesen komt van het Lemmensinstituut te Leuven waar hij nu polyfonie en orkestspel doceert, en van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.  Het Conservatorium van Maastricht kent hem als docent koorzang en koordirectie. Hij geldt als één van de steunpilaren en inspiratoren van het bloeiende Limburgse koor- en muziekleven. Op 19 jaar werd hij al dirigent van het koor Pro Musica Beverst, dat hij spoedig naar een hoog niveau optilde.

De koren waar hij nu voor staat zijn niet van de minste: het Hasselts kathedraalkoor, het Eupener Männerkwartett, het Kerkraads Symfonieorkest en het Kamerkoor Maastricht, in 2006 gelauwerd als beste Nederlands kamerkoor.

In onze koorfarde is Ludo Claesen goed vertegenwoordigd:  Le Seigneur est mon berger, The Community Singin’, Between sound and sense, een Onze Vader en voor de anciens onder ons: de bewerkingen van Tinneke van Heule en Let it be zijn van zijn hand. Ludo Claesen begeleidde ook de totstandkoming van de nieuwe Zingt Jubilate, waarin hij met een paar liederen (547 en 935) en acclamaties vertegenwoordigd is

Claesen houdt er een eigen website op na: www.claesenlmmi.be

“Wanneer men zingt, voelt men zich goed, dankbaar, blij en tevreden, alsof zich binnenin steeds een nieuwe lente ontwikkelt.  Nieuwe energie wordt door lichaam en geest gestuurd over alle dagelijkse beslommeringen heen.  Men voelt zich een herboren mens !”

Klik hier om terug te gaan naar Repertoire.

Copyright © 2017  •  Gemengd Koor Cantamabile Hamme