Gemengd koor

Cantamabile

Hamme

 

Welkom
Wie zijn we
Werking
Komende activiteiten
Voorbije activiteiten
Nieuwe leden
Contactpersonen
Ledenpagina
Repertoire
Links

        Optredens

Het koor organiseert zelf optredens in en buiten Hamme, zoals een aperitief- of koffieconcert, en doet mee aan projecten met andere koren.

Op uitnodiging zorgt het koor voor de muzikale omlijsting van een academische zitting, artiestenmis, huwelijksviering of uitvaart.

Cantamabile hecht belang aan zijn sociale functie en treedt graag op in een kliniek of woonzorgcentrum.

Af en toe begeeft Cantamabile zich aan het grotere koorwerk. Het Requiem van Gabriël Fauré (1999 en 2002), het Gloria van Vivaldi (3 uitvoeringen in 2000), het concert met werken van de jonge Mozart in het kader van het Mozartjaar 2005 en de vertolking van schitterende koormuziek aan het Hof van Dresden (2008) waren een onvergetelijke belevenis. Daarnaast blijft Kerstmis een onuitputtelijke bron van musiceervreugde. Driemaal was er een kerstconcert ten voordele van 'Kom op tegen kanker'. Samen met Viva Voce uit Dendermonde bracht Cantamabile in 2008 en 2013 grotere koormuziek rond Kerstmis. Twintig jaar koorleven werd in 2012 gevierd met o.m. de succesrijke opvoering van de madrigalenkomedie 'Barca di Venezia per Padova' van Adriano Banchieri (1605).

In het provinciaal koorzangtoernooi van 2014 werd Cantamabile bevestigd in tweede afdeling.

        Repetitie, koordag en koorweekend

Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20 uur stipt tot 22 uur in het Peperholleken (nabij het Marktplein), behalve tijdens de schoolvakanties. Bij een belangrijk optreden zijn er meestal enkele bijkomende repetities. Elke repetitie begint met een inzingmoment en met stemoefeningen om de zangtechniek bij te schaven.

De repetities verlopen volgens een nauwgezette planning die ruim op voorhand wordt meegedeeld.

Ieder werkjaar start met een koordag (meestal de laatste zaterdag van augustus of de eerste zaterdag van september). In het najaar plant het koor een koorweekend met overnachting. In een ontspannen kader wordt een daaropvolgend concert intens voorbereid.

         Sociale activiteiten

In de maand maart houdt Cantamabile zijn kaas- en wijnavond. In het voor- of najaar is er meestal ruimte voor een aperitief- of koffieconcert en het jaar eindigt niet zonder een kerstconcert.

 

Copyright © 2017  •  Gemengd Koor Cantamabile Hamme