Gemengd koor

Cantamabile

Hamme

 

Welkom
Wie zijn we
Werking
Komende activiteiten
Voorbije activiteiten
Nieuwe leden
Contactpersonen
Ledenpagina
Repertoire
Links

         Hoe het groeide

Cantamabile was oorspronkelijk de koorklas van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Hamme. Zij ging van start op 8 januari 1992 met Miet Bogaert, als dirigent. Na een paar jaar stond het koor al op eigen benen en kreeg het de naam Cantamabile, wat betekent: "uit liefde voor de muziek". Het koor verenigt amateur-koorzangers die vreugde en voldoening vinden in het beoefenen van koormuziek op een behoorlijk niveau. Het koor streeft permanent naar verruiming van het repertorium, verbetering van de zangtechniek en de interpretatieve capaciteiten en naar een grondige studie van de gebrachte werken.

Op deze wijze wil het koor ook bijdragen tot het cultureel leven in Hamme.

In de loop der jaren zong het koor een omvangrijk en veelzijdig repertorium bij elkaar. De koorprogrammatie loopt over diverse muziekstijlen van de 16de tot de 21ste eeuw en omvat verschillende genres: oude en nieuwe, profane en religieuze, ernstige en lichtere muziek, kerst- en volksliederen.

         Dirigent

Miet Bogaert is sedert het begin in 1992 de vaste dirigent van het koor.

Zij behaalde het diploma 'Meester in de muziek', optie muziektheorie met als specialisatie koordirectie aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Na haar studies werd zij lerares Algemene Muzikale Vorming, Algemene Muziekcultuur en Samenzang aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Hamme.

In 1999 werd zij pedagogisch medewerkster bij het OVSG, het Onderwijssecretariaat van Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap. Sedert 2004 is zij er pedagogisch adviseur en vormingscoördinator.

Miet Bogaert leidt eveneens het Mariakoor van Hamme-Zogge en werd in 2002 tevens dirigent van het personeelskoor van de Vlaamse Gemeenschap te Brussel.

 

Copyright © 2017  •  Gemengd Koor Cantamabile Hamme